Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Mercedes potřebuje zklidnit svůj vůz

Mercedes potřebuje zklidnit svůj vůz

Jezdci zatím nepodléhají panice.

Lewis Hamilton včera večer dostal otázku, zda si už začíná dělat starosti o konkurenceschopnost nového vozu Mercedes.

"Byl to druhý den testování, prostě se soustředíme na svou práci. Takže ne, vůbec nám to nedělá vrásky," řekl úřadující šampion. "Jsme tu, abychom pochopili náš nový vůz. Nemá smysl dělat si starosti. Děláme si to svoje, jako každý tady. Zatím jsme zvládli méně kilometrů než ostatní, méně než Red Bull. Ale budeme se prostě držet našeho programu, přidávat co nejvíce kol a z každého se pokusíme vytěžit maximum."

Mercedes zaostal hlavně kvůli tomu, že Valtteriho Bottase první den zradila převodovka. Jezdecké chyby však naznačují, že méně testovacích kilometrů nebude jediným problém Mercedesu. Vůz W12 se zdá být těžko zkrotitelný, hlavně kvůli nervózní zadní části. Jedním ze smyků včera Hamilton způsobil vyvěšení červené vlajky.

"Tehdy se vítr z ničeho nic otočil o 180 °. Trať byla jiná než první den. Některými místy se dalo projet naplno, jinde to nešlo. Ve třinácté zatáčce jsem prostě doplatil na změnu větru. Ale ano, zadní část vozu není zrovna skvělá poté, co došlo ke změně pravidel. Ještě hledáme ideální nastavení."

Nepřehnali to s komplikovaností nové podlahy? Foto: Mercedes

Bottas souhlasí, přestože včera skončil na prvním místě tabulky nejrychlejších dosažených kol.

"Těžko říct, jestli to něco znamená," řekl Fin o svém včerejším nejlepším kole. "Nebudu kvůli tomu štěstím bez sebe. Je to pouze čas zajetý během testovacího dne. Jsme soustředěni na plnění programu a získání co největšího množství informací, jako vždy. Beztak nevíte, kolik paliva mají v nádržích ostatní. Tento rok máme méně času, takže doufám, že v poslední den půjde všechno hladce.

Fouká zde silný vítr. Nejsou to stejné podmínky, jako jsme měli loni při závodě. Ale víme, že jeden z větších problémů vozu je v zadní části, která umí být hodně nepříjemná, nic nám neodpustí. V kombinaci s novými pneumatikami je vůz dost přecitlivělý, potřebujeme ho zklidnit."

Zdroj: RaceFans, f1i, úvodní foto: Mercedes