Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton bude dnes dobrovolně testovat pro Pirelli

Hamilton bude dnes dobrovolně testovat pro Pirelli

Nechce opakovat loňskou chybu.

Lewis Hamilton loni téměř netestoval prototypy pneumatik pro letošní sezonu, na rozdíl od Sebastiana Vettela. Mnoho insiderů věří, že Vettelovy zkušenosti a inženýři Pirelli důvěřující jeho zpětné vazbě stojí za skvělými výsledky jezdce Ferrari v první třetině sezony. Je to důvodem, proč se Hamilton dobrovolně ujal úkolu testovat prototypy pro sezonu 2018 a dnes bude Pirelli k dispozici na francouzském okruhu Paul Ricard?

"Budu testovat, což nedělávám často, nejsem testovací jezdec," oznámil médiím Hamilton. "Už se nemůžu dočkat. Sám jsem se přihlásil, takže se dá říci, že se na to těším."

Zítra Hamiltona vystřídá jeho týmový kolega Valtteri Bottas. To je výrazná změna oproti minulému roku, kdy Mercedes většinu testovacích povinností svěřil málo zkušenému Pascalu Wehrleinovi.

Připomeňme, že testování pro Pirelli dostalo výjimku z obecného zákazu testovat během sezony se současnými vozy mimo čtyř dnů společných testů. Aby ani jeden tým nezískal výhodu, pro Pirelli postupně testují všechny. Na seznamu zůstávají ještě Sauber a Force India, které budou testovat v úterý a ve středu po Velké ceně Mexika. Po Velké ceně Brazílie bude testovat McLaren.

Už 1. září zaslalo Pirelli FIA technické údaje o konstrukci pneumatik pro sezonu 2018, nyní se soustředí pouze na směsi. O těch bude Mezinárodní automobilovou federaci informovat nejpozději 1. prosince, krátce po skončení aktuální sezony.