Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Cílem Hondy je porážka Mercedesu

Cílem Hondy je porážka Mercedesu

Všechny cíle vývoje byly splněny.

Šéf vývoje pohonné jednotky F1 Hondy nás ujišťuje, že japonská automobilka to s bojem o titul v posledním roce partnerství s Red Bullem myslí naprosto vážně a pro sezonu 2021 postavila zcela novou pohonnou jednotku, na kterou je náležitě hrdá.

"Před půl rokem jsem dal pokyn začít dávat dohromady novou PU," řekl Jasuaki Asaki na setkání s motorsportovními médii. "Red Bull se obával hlavně toho, zda budou práce hotové včas, ale vysvětlili jsme, že s tehdy používanou pohonnou jednotkou nemáme šanci porazit Mercedes, takže nevyhnutelně musíme do vozu integrovat novou PU.

I někteří z našich vlastních inženýrů přišli za mnou, aby mi řekli, že to nebude možné stihnout v tak krátkém čase. Avšak když prezident Hačigo oznámil, že z F1 odejdeme, tak pochopili, že to musí být tak, jak jsem řekl. Už jsem jim mohl říct, že jelikož to bude náš poslední rok, tak musíme předvést maximum toho, co jsme jako inženýři Hondy schopni dosáhnout. Od toho dne každý pracoval na dosažení tohoto cíle.

Změnit uspořádání PU za šest měsíců zbývajících do prvního testu je mimořádně náročnou výzvou, ale díky tvrdé práci všech zúčastněných jsme ji zdolali. Testy proběhly dobře a jsme připraveni na start sezony. Nepochybujeme, že Red Bullu pomůžeme a že se nám povedl technologický zázrak."

Honda má poslední šanci uspět ve F1. Foto: Red Bull

Nová pohonná jednotka Hondy má mít níže umístěnou a kompaktnější klikovou hřídel, upravený úhel ventilů, jakož i další části spalovacího motoru, díky čemuž je motor menší a má níže položené těžiště.

"Věřím, že jsme udělali vše potřebné k tomu, abychom společně s Red Bullem zabojovali o mistrovský titul. Naším cílem je porazit Mercedes."

Zdroj: Racer, úvodní foto: Red Bull