Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Alpine bylo rychlé, samo nezná důvod

Alpine bylo rychlé, samo nezná důvod

Najednou skočilo do boje s Ferrari a McLarenem.

Fernando Alonso měl v Portugalsku víkend jako na houpačce. V pátek svůj vůz chválil, že byl skvělý od prvního kola a vůbec nepotřebuje sahat do nastavení. V sobotu, na rozdíl od týmového kolegy, ani nepostoupil do finálové části kvalifikace. A v neděli braly oba vozy Alpine body.

"Obecně můžeme mluvit o dobrém víkendu. Vůz byl mnohem konkurenceschopnější než v Imole a v Bahrajnu. Bojovali jsme s jedním McLarenem, jedním Ferrari a s AlphaTauri," pochválil Španěl svůj tým. "Takže evidentně jsme se dostali do skupiny, která byla v Imole i v Bahrajnu mimo náš dosah. Od prvního tréninku jsme byli rychlí, ve druhém jsme obsadili pátou příčku a ve třetím jsme byli velmi blízko třetí příčce.

Zůstává pro mě záhadou, co se to stalo v kvalifikaci. Najednou jsem vůbec nerozuměl vozu, přilnavost se někam ztratila. Samozřejmě mi to pak ovlivnilo závod, ale celkově jsem spokojený, protože to byl dobrý víkend a velmi dobrá neděle. Stále jsme ve fázi, že se o voze každý víkend dozvíme něco nového."

I jeho týmový kolega jistě doufá, že zlepšení konkurenceschopnosti bude trvalé.

"Bavil jsem se. Jsem velmi rád, že jsem mohl mít pár dobrých soubojů i s vozy, které byly v prvních dvou závodech výrazně rychlejší než my. Je dobré vidět tak razantní progres," řekl Esteban Ocon.

Uvidíme, co čeká Alpine tento týden v Barceloně. Tým to také netuší. Foto: Alpine

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Alpine