Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Budkowski čekal rychlejšího Alonsa

Budkowski čekal rychlejšího Alonsa

Adaptace už trvá jaksi dlouho.

Ředitel týmu Alpine částečně přiznal překvapení, že přes veškerou loňskou snahu trvá aklimatizace Fernanda Alonsa celkem dlouho.

"V těchto časech trvá adaptace déle, to je zřejmé. Fernando je extrémně talentovaný jezdec, ale nesmíme zapomínat, že F1 je na jiné úrovni než zbytek motorsportu a není to pouze o točení volantem. Jezdec musí přijít na to, jak dostat z vozu stoprocentní výkon," vysvětluje Marcin Budkowski.

Alonso sám přiznává překvapení, že z porovnání s Estebanem Oconem nevychází zrovna nejlépe.

"Je rychlý, to je vidět," řekl dvojnásobný šampion o týmovém kolegovi. "Je ve formě a v týmu je už jako doma. Loni byl v Bahrajnu i na stupních vítězů a letos už měl nejeden perfektní víkend. Podává skutečně obdivuhodné výkony. Já odvádím svých sto procent a evidentně to ještě nestačí a musím se ještě zlepšit."

Španěl to připisuje hlavně tomu, že Ocon za tým z Estone závodil i loni.

"Trochu jsme to i očekávali. Když do tohoto týmu kupříkladu přišel Carlos (Sainz), nebyl rychlý jako (Nico) Hülkenberg. A nezapomínejme na první závody sezony 2019, tehdy byl Daniel (Ricciardo) evidentně pomalejší než Nico."

Vůz A521 se Alonsovi moc přizpůsobovat nebude, protože tým potřebuje pracovat na voze pro příští sezonu. Menší změnu mu tým připravuje do Monaka, kde dostane nový posilovač řízení.

"To hlavně kvůli mému komfortu. Současný posilovač je o dost jiný, než na co jsem byl zvyklý. Změna mi pomůže lépe cítit vůz. Je to pouze pro mou stranu garáže, mělo by mi to pomoci."

Alonso se snaží, ale Ocona v závodě ještě neporazil. Foto: Alpine

Zdroj: Motorsport, grandprix, úvodní foto: Alpine