Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Pandemie pomohla vrátit Alonsa do F1

Pandemie pomohla vrátit Alonsa do F1

Doma by se nudil.

Fernando Alonso je momentálně dost daleko od toho, co ho velmi, velmi baví. Daleko od vyhrávání závodů. Přesto je rád, že se do F1 vrátil.

"Bylo to i emocionální rozhodnutí, ale nevrátil jsem se proto, že ještě potřebuji někomu něco dokazovat," řekl dvojnásobný mistr světa. "Se svou kariérou ve F1 jsem byl spokojený, ale pořád miluji závodění. Odchod z F1 na tom nic nezměnil. Vždy jsem měl před sebou nějakou výzvu, ale i mě samého překvapilo, jak moc jsem potřeboval pravidelně sedat za volant a závodit. I když jsem měl kupříkladu dva týdny absolutního volna u sebe doma, pustil jsem se do přípravy na závod motokár nebo čehokoliv jiného, ​​protože jsem prostě potřeboval jezdit.

Takže když jsem dokončil Dakar, zamyslel jsem se nad možností vrátit se zpět do F1. Zvažoval jsem i jiné série, ale F1 byla tehdy jediná série dost silná na to, aby mohla garantovat závodění i během pandemie a zároveň silnou konkurenci. To jsou skutečné důvody mého návratu. A láska k závodění a k F1 jako takové."

Příští rok se ponese ve znamení startu nové generace vozů, týmy na špici přijdou o svůj lety vybudovaný náskok a musí přitom pracovat pod novým rozpočtovým stropem. Tým Alpine však momentálně nevypadá být dost silný na to, aby příští rok zabojoval o titul.

"Radikální změny měly být v roce 2021, proto jsem se chtěl vrátit teď, jenže vše bylo odloženo o rok. Alespoň máme čas připravit tým na velké věci, které pro něj může mít nachystané budoucnost. Pokud budeme v pozici na boj o titul, snad v roce 2022, 2023 nebo 2024, nebo i jindy, chceme být jako tým připraveni. Budeme muset ustát tlak, udržet si střízlivé uvažování i v nejkritičtějších momentech závodů. Průběžně na tom pracujeme. Myslím, že jsme připraveni tak na 90 procent. Ale je normální, že vždy je co zlepšovat."

Alonso mnohem raději sedí za volantem než na gauči. Foto: Alpine

Zdroj: Racer, úvodní foto: Alpine