Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bottas se motivuje fotografiemi

Bottas se motivuje fotografiemi

Je dobré mít fotky lidí, které nenávidíte.

Toto Wolff dal svému jezdci, Valtterimu Bottasovi, zajímavou radu. Fotografie osobních nepřátel na dobře viditelných místech prý prospívají motivaci.

"Můžete si fotografii takového člověk dát do kalendáře nebo na plochu obrazovky počítače," vysvětluje šéf týmu Mercedes. "Potom vždy, když se na tu fotografii náhodou podíváte a chybí vám trochu motivace, tak tu motivaci dostanete. Může to udělat každý.

Z lidí, se kterými pracuji... Já osobně mám takové fotky, které na mě občas vyskočí a pomáhají mi. Říká se tomu budování nepřítele a je to mocná psychologická zbraň. Já sám se sebou nosím dvě takové fotografie a jsou i na mé pracovní ploše. Ani jedna není z F1 ani z motorsportu obecně. Jsou to lidé z byznysu."

A Bottas člověka, který mu nejprve pomohl do F1 a později i do špičkového týmu Mercedes, přirozeně poslechl.

"Nenosím v kapse Lewisovu ani Maxovu fotku, ale jednu fotografii mám nastavenou jako pozadí na mém PC a opravdu mi to dodá motivaci vždy, když ho zapínám," přiznal finský jezdec. "Skutečně to není pozitivní fotka, ale je to věc, která mi vždy připomene, jak moc chci všem dokázat, jak jsem dobrý."

Bottas pochopitelně odmítl mluvit o detailech fotografie. Pokud nemá portrét Lewise Hamiltona v kapse, může mít fotografii z jeho oslavy titulu na ploše? Takovou, kde je v pozici wingmana? Mohla by tam být i fotografie jeho bývalého osobního sponzora, který o něm prohlásil, že je to beznadějný případ, nebo i nějaká nepěknost ze sociálních sítí, na které je Bottas háklivý? Možná nám to bude ochoten prozradit po skončení kariéry.

Ne, tato fotografie to určitě nebude. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes