Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

S Mercedesem je něco hodně špatně

S Mercedesem je něco hodně špatně

Je poslušný, ale pomalý.

Jezdce týmu Mercedes vidíme v tréninkových tabulkách na sedmém a desátém, respektive jedenáctém a šestnáctém místě. Samozřejmě to musí mít svůj důvod. Jenže jaký?

"Dnes to bylo velmi, velmi těžké. Evidentně nemáme rychlost. Chybí nám přilnavost," snaží se vysvětlit Valtteri Bottas. "Vyvážení vozu není tak špatné. Dobře, vůz je možná trochu hůře předvídatelný, ale hlavní problém je v tom, že nemáme dostatečnou přilnavost a hodně nám to klouže. Delší stinty byly asi o něco lepší, ale ani tam jsme nebyli dostatečně rychlí. Je to evidentní. Něco je hodně špatně. Musíme tomu přijít na kloub."

Lewis Hamilton to vidí úplně stejně. Vůz poslouchá, ale není rychlý jako konkurence.

"Měl jsem pocit, že jezdím čistě. Prošel jsem celým programem, nedělal chyby. Snad jen s jednou výjimkou, v prvním tréninku jsem jednou zablokoval kola," řekl úřadující šampion. "Měl jsem pocit, že jezdím dobře a do konce prvního tréninku se nám vůz dařilo zlepšovat. Jenže ve druhém tréninku jsme už nenašli žádnou další rezervu. Evidentně jsme pomalí, ačkoliv delší stinty nevypadaly tak špatně."

Mercedes předem avizoval, že týmy s flexibilními zadními křídly, mezi které patří Red Bull i Ferrari, budou na dlouhých rovinkách městského okruhu v Baku ve velké výhodě. Jezdci však zadní křídla zatím nikde nezmínili. VC Ázerbájdžánu je posledním závodem před zavedením přísnějších testů ohýbání zadního přítlačného křídla.

Mercedes si na to musí dobře posvítit. Foto: Mercedes

Také jsme se dozvěděli, že všech osm jezdců týmů používajících pohonnou jednotku Mercedes a šest jezdců s PJ Ferrari v pátek v Ázerbájdžánu dostalo nové motory.

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Mercedes