Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes ukončil vývoj letošního vozu?

Mercedes ukončil vývoj letošního vozu?

Horner nevěří a nejspíš dělá dobře.

Zatímco Lewis Hamilton po VC Štýrska mluvil o potřebě zlepšit letošní vůz Mercedesu, aby mohl opět obhájit mistrovský titul, jeho šéf naznačil, že vývoj toho vozu již skončil.

"Byl to první závod za osm let, který jsme skutečně nemohli vyhrát kvůli tomu, že jsme prostě nebyli dostatečně rychlí. Je to následek toho, že vývoj letošního vozu byl ji ukončen, protože věříme, že další vůz bude mimořádně důležitý pro všechny následující roky," řekl Toto Wolff v rozhovoru pro televizní program Sky Sports F1.

Wolff i v dalších médiích zmínil "velmi, velmi těžké rozhodnutí" nepokračovat ve vývoji vozu W12.

"V podstatě všichni již pracují na novém voze. Někteří ještě mohou něco vymyslet, ale viděli jsme, že Red Bullu ve čtvrtek i v pátek přijeli náklaďáky s množstvím nových dílů. Je to jejich strategie a do jisté míry se vyplácí, protože aktuálně se dostávají do ligy, v níž jsou pouze oni sami."

To neznamená konec boje o titul, ale znamená to, že boj bude hodně těžký.

"Tituly se nezískávají pouze přidáváním aerodynamických novinek, přitom i Red Bull se již bude potřebovat soustředit na vůz pro příští sezonu. Velmi důležitou se stane práce s nastavením, s pneumatikami a s optimalizací všeho."

Závody ve vývoji letos nemohou trvat do konce roku. Určitě ne pod rozpočtovým stropem. Foto: Mercedes

Christian Horner tomu nechce věřit.

"Co dělají u Mercedesu, to je jejich věc. My se soustředíme na své věci. A víme, že Toto moc rád používá kouřové clony, takže nevěřím, že Mercedes už do konce sezony nenasadí ani jednu novou věc," nechal se slyšet šéf Red Bullu.

A tak to vypadá, že měl pravdu. Situaci objasnil technický ředitel Mercedesu, James Allison.

"Připravujeme pár věcí a jsme přesvědčeni, že vůz díky nim v příštích pár závodech zrychlíme. Musíme doufat, že to bude stačit."

Víme, že od nápadu po nasazení nového dílu na závodní vůz může uběhnout hodně času, takže můžeme věřit, že Mercedes už nebude pro W12 vymýšlet nic nového, ale v procesu designování, výroby a testování ještě může mít důležité věci.

Zdroj: Motorsport, Sky, úvodní foto: Mercedes