Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton zůstává věrný Mercedesu

Hamilton zůstává věrný Mercedesu

Bude za něj závodit do roku 2023

Mercedes dnes oznámil v rámci VC Rakouska na Red Bull Ringu prodloužení smlouvy s Lewisem Hamiltonem o další dva roky. Obhájce titulu tak zůstane ve službách týmu nejméně do konce sezony 2023.

Sedminásobný světový šampion přitom předtím uzavřel jen roční kontrakt a způsobil tak šíření zvěstí o svém odchodu letos v zimě. Mnozí spekulovali, že hodlá svoji jedinečnou kariéru definitivně ukončit. Nyní je všechno jinak.

Jen těžko mohu uvěřit tomu, že s tak skvělou stájí spolupracuji už bezmála devět let. Moc mě těší, že naše partnerství bude pokračovat,“ vyjádřil se Hamilton v oficiální tiskové zprávě. „Společně jsme toho dosáhli moc, ale můžeme dokázat ještě více, a to nejen na trati.

Hamilton bude do mercedesu usedat i v příštích dvou letech. Foto: Mercedes

Nikoho lepšího mít nemůžeme,“ uvedl šéf sportovního oddělení Mercedesu Toto Wolff. „Jeho úspěchy v tomto sportu hovoří samy za sebe a díky svým zkušenostem, rychlosti a závodnické inteligenci je nyní na vrcholu své výkonnosti.“ Hamilton doposud získal v MS F1 98 vítězství, 171 pódiových umístění, 100 pole position a 56 nejrychlejších kol.

O významu této události svědčí také to, že potřebu se k ní vyjádřit pocítilo i vedení formule 1. „Je to fantastická zpráva. Jsem rád, že Lewis další dva roky zůstane s námi,“ prohlásil boss šampionátu Stefano Domenicali.

O Hamiltonově kolegovi stále není rozhodnuto. Největší šance se přisuzují Georgu Russellovi. Naopak tomu, že se u trojcípé hvězdy udrží Valtteri Bottas, nevěří téměř nikdo.

Zdroj: Mercedes, úvodní foto: Mercedes