Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez si zkusí sám nastavit vůz

Pérez si zkusí sám nastavit vůz

Teď už má dostatek sebevědomí.

Sergio Pérez se již dostatečně seznámil s vozem Red Bullu a nabral dostatek sebevědomí k tomu, aby pomalu začal experimentovat s nastavením. Od začátku sezony se držel nastavení týmového kolegy Maxe Verstappena, který je sice méně zkušený obecně, ale má již bohaté zkušenosti s vozy tohoto týmu, které jsou nejspíš i přizpůsobovány jeho jezdeckému stylu. Mexičan se pouští do nelehkého úkolu po tom, co si s nastavením RB16B poprvé pohrál během druhého víkendu na okruhu Red Bull Ring.

"Hodně jsem se tam věnoval zkoumání vlastností vozu. Byla to skvělá příležitost lépe poznat vůz díky tomu, že po prvním víkendu jsem už měl dobrý referenční bod. A nakonec se ukázalo, že úpravy měly pozitivní efekt," řekl jezdec, který má poprvé v kariéře vůz schopný vyhrávat závody. "Začínám hledat svou vlastní cestu, svůj vlastní směr, a to docela progresivně. Navíc, když má tým dva vozy, které nejsou zcela stejné specifikace, mají odlišnou aerodynamiku, pak beztak není snadné kopírovat nastavení. I proto je důležité, abych byl schopen nastavit si vůz podle sebe."

Verstappen je lídrem průběžného pořadí šampionátu, proto nové části aerodynamiky dostává prioritně, což Pérez v tomto rozhovoru možná i chtěl nenápadně zmínit.

Pérez zkusí vůz vyvíjený podle Verstappena přizpůsobit svému stylu. Jeho dvěma předchůdcům se to nevyplatilo. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull