Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Péreze mrzí ztráta pátého místa

Péreze mrzí ztráta pátého místa

Hülkenberg doplatil na virtuální safety car.

Jezdci Force India včera před sebou nechali pouze soupeře v nedostižných vozech Mercedesu a Red Bullu a Kimiho Räikkönena z Ferrari. Všichni ostatní zůstali za jejich zadními křídly. Ani jeden z jezdců ale i přesto není stoprocentně spokojený. Sergia Péreze mrzí smyk v první zatáčce okruhu, který jej možná obral o páté místo.

"Pro tým je to skvělý výsledek, oba vozy máme na bodech, ale myslím si, že nebýt toho smyku v první zatáčce, mohl jsem si udržet páté místo," řekl mexický jezdec. "V té chvíli jsem si myslel, že můj závod končí, ale nakonec jsem to zvládl. Bohužel, na pneumatikách jsem měl probrzdenou plošku, a to byla nevýhoda na celý zbytek závodu.

Velmi jsem se snažil zůstat před Räikkönenem, ale nakonec bylo jen otázkou času, kdy mě předjede. Pak jsem už mohl zvolnit tempo a starat se o pneumatiky. Byl to velmi dlouhý stint na středně-tvrdých pneumatikách, takže jsme i trochu riskovali, protože se dost velmi opotřebovávaly, ale nakonec to bylo správné rozhodnutí a vyplatilo se."

Nico Hülkenberg závod dokončil na sedmém místě a jen necelou sekundu za týmovým kolegou.

"Tým samozřejmě získal dobrý výsledek, ale i tak cítím frustraci z toho, jak se závod vyvinul, protože štěstěna mi nepřála. Hodně jsem ztratil kvůli virtuálnímu safety caru. Několik jezdců mě kvůli tomu přeskočilo, protože já jsem už předtím zastavil pro přechodné pneumatiky (a oni výměnou během VSC nic neztratili). Tak jsem se ocitl zaseklý za Felipem (Massou) a zůstal jsem tam hodně kol, přestože jsem byl mnohem rychlejší než on. Suchá byla jen úzká stopa a kolem stála voda, proto bylo obtížné dostat se před soupeře,“ řekl Hülkenberg.

Force India se v hodnocení Poháru konstruktérů opět vzdálila konkurenci ze středu pole a nemožné se již nezdá ani dohnání čtvrtého Williamsu.