Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Pérez se omluvil, Oconovi to nestačí

Pérez se omluvil, Oconovi to nestačí

Vrátí se do Racing Pointu zákaz soubojů?

Pár sekund po startu VC Singapuru byly vozy Racing Pointu hned za špičkou a vypadalo to na další bodovou žeň pro tým, který po letní přestávce začínal s nulou na kontě. Pak se Esteban Ocon pokusil vnějškem jedné z ostrých zatáček dostat před Sergia Péreze omezovaného před ním jedoucím Danielem Ricciardem. Jenže týmový kolega do něj vrazil a poslal ho do bariéry. Pérez se pak po strategickém zaváhání týmu dostal za Sergeje Sirotkina, se kterým také kolidoval, za což si už u stevardů vykoledoval trestný průjezd boxovou uličkou a závod dokončil na ubohém šestnáctém místě. Ocon byl jediný, kdo závod nedokončil.

"Omluvil se mi. Byli jsme spolu v místnosti a on řekl, že se za to omlouvá. Jenže omluvou se to nespraví. Teď je důležité pouze to, že se domů vracíme s prázdnou, přitom jsme oba měli nakročeno ke skvělému výsledku. Rychlost jsme na to měli," zlobí se Ocon.

Pérez přitom tvrdí, že Oconův vůz vůbec neviděl, natož aby si uvědomil, že je v něm jeho týmový kolega.

"Je mi líto, že k tomu došlo. Když jsem na výjezdu ze třetí zatáčky přidal plyn, pocítil jsem kontakt z jiným vozem, ale ani jsem nevěděl, že to byl Esteban."

Nakolik je možné, že si Pérez Ocona vedle sebe opravdu nevšiml, můžete posoudit sami.


Otmar Szafnauer, nový šéf týmu, se krátce po incidentu hotoval obnovit loňský zákaz vzájemných soubojů. Později byl trochu mírnější.

"Ještě nemohu říct, jak se tým rozhodne. S tím, co se stalo, není nikdo spokojený, to je jasné. Uvidíme," řekl Szafnauer.