Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez se poohlíží po novém džobu

Pérez se poohlíží po novém džobu

Mohl by se po letech vrátit do Sauberu

Vypadá to, že se zájemci o místo v kokpitu u Sauberu se roztrhl pytel. Sotva jsme přinesli nepříliš pravděpodobný drb, že do Hinwilu má namířeno Lance Stroll, je tu další kandidát.

Tentokrát se jedná o poněkud těžší kalibr. Sergio Pérez prý zatoužil po změně. „Sauber je pořád lepší,“ vyjádřil se o stáji, v níž začala v letech 2011 - 2012 jeho kariéra ve F1. „Hlavně letos šel výrazně nahoru. Domnívám se ale, že také Force India má v sobě nemalý potenciál. Uvidíme, jak se to vyvine. Každopádně mám na výběr z více možností.“ Pokud vám to připadá jako skrytý nátlak na dosavadního zaměstnavatele, s nímž se dosud nedohodl na prodloužení kontraktu, nebudete asi daleko od pravdy.

 

Začne Pérez místo růžové preferovat bílo-červenou kombinaci?

 

Mexičan sice uznal, že Mercedes ani Ferrari zřejmě nebudou jeho cílovou stanicí, jinak ale hýří sebevědomím: „Myslím si, že podávám dobré výkony. Vždy odvádím maximum. Jenže mezi auty je velký výkonnostní rozdíl. Momentálně se nacházím v dobré výchozí pozici a nemám kam spěchat. Na druhou stranu bych měl rád v dohledné době jistotu.

Ta by měla spočívat hlavně v rozhodnutí o budoucnosti Force Indie. Že se tým topí v dluzích, je veřejným tajemstvím. Podle Péreze je situace již kritická, protože chybějí finanční prostředky na další vývoj.