Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Aston zdvojnásobí počet zaměstnanců

Aston zdvojnásobí počet zaměstnanců

Stroll nechce mít malý tým.

Lawrence Stroll nás v novém rozhovoru ujišťuje, že to s přivedením svého týmu mezi špičku F1 myslí vážně. Věří, že k úspěchu ve F1 potřebuje čtyři věci a všechny čtyři má nebo bude mít.

"Potřebujete nástroje. My budeme mít nejúžasnější novou budovu a nejúžasnější větrný tunel. Potřebujete lidi a my teď oznamujeme příchody nových lidí každý týden. Posílíme tak náš již beztak silnou partu. Vše, co tým dosud dosáhl, dosáhl se 400 až 500 lidmi. Velké týmy měly více peněz a více lidí a tento tým byl nucen boxovat proti soupeřům z vyšší váhové kategorie," řekl kanadský miliardář.

"Když už máte nejlepší nástroje a nejlepší lidi, potřebujete i nejlepší postupy, pokud chcete vyhrávat. Disciplína, management, kultura vítězů. To znám z firem, kterým jsem šéfoval dosud. A nakonec potřebujete finanční krytí, abyste si body 1, 2 a 3 mohli dovolit. Směřujeme ke splnění všech čtyř bodů. Mám jasnou vizi. V té nebo oné formě se kolem tohoto sportu motám 32 let, takže nejsem tak docela nováčkem. A jako všude jinde, i tady chci být vítězem."

S financováním jistě pomáhá jméno Aston Martin, které Stroll svému týmu zajistil skrz vlastnický podíl v automobilce a které láká další sponzory. Impozantní jsou plány na najímání nových zaměstnanců. Načasování je výborné, protože velké týmy jsou pod rozpočtovým stropem nuceny propouštět.

"V současnosti máme asi tak 500 zaměstnanců. Když jsem převzal Force India, bylo jich přibližně 400, takže už máme 100 nových. A není to jen o kvantitě, ale také o kvalitě. Ve F1 trvá dlouho, než se dostanete ke zkušeným lidem, protože mají smlouvy a v těch smlouvách ochranné lhůty. Nakonec ale budeme mít 800 lidí. To znamená, že potřebujeme i prostor pro 800 lidí. V Silverstone se zrovna teď kopou základy nové továrny. Potrvá to 20 měsíců, ale bude to první nová továrna týmu F1 za posledních 20 let."

Lawrence Stroll se nepřišel pouze zúčastnit. Foto: Aston Martin

Aston Martin se chtěl původně spokojit s používáním větrného tunelu Mercedesu, ale podle Strollových slov si to rozmyslel. Výstavba nového větrného tunelu ho nejspíš bude stát více než 50 milionů amerických dolarů. Projekt je přitom provázaný s jezdeckou kariérou jeho syna, Lance Strolla. Ten je často kritizován jako další miliardářský synek ve F1, ale fakta říkají, že je šampionem F3 a v mladém věku již má na kontě i nějaké úspěchy ve F1.

"Lance odvádí skvělou práci. Je mu 22 let, stál na pole position a vícekrát na stupních vítězů. Jezdí na úrovni Sebastiana (Vettela). Není důvod pochybovat o jeho rychlosti. A časem ještě získá zkušenosti a díky nim bude lepší."

Zdroj: RaceFans, Racer, úvodní foto: Aston Martin