Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Wolff hájí "zeleného" Vettela

Wolff hájí "zeleného" Vettela

Politika do sportu nepatří, jenže...

Politika je součástí světa F1, ale to mluvíme o politických hrátkách mezi týmy F1 a ve vztahu k majitelům série, k tvůrcům pravidel a občas i směrem dovnitř týmu. Sebastian Vettel se však dopustil prohřešku, když dal na známost své preference v blížících se volbách do německého parlamentu.

"Ano, budu volit Zelené," řekl čtyřnásobný mistr světa v rozhovoru pro Der Spiegel věnovaném primárně využívání solární energie, elektromobilům a pití filtrované vody načepované přímo z vodovodního potrubí, přičemž to poslední Vettel i aktivně propaguje ve spolupráci se sponzorem BWT.

Nejen F1, ale ani velká část Německa nemá z prozrazování politických preferencí sportovních hvězd radost a na hlavu jezdce Aston Martinu spadla hora kritiky. Mnozí Němci poukázali na to, že vodu káže a víno pije, když závodí ve voze se spalovacím motorem a má nalétány kilometry nepředstavitelné pro běžného člověka. Na Němcovou obranu se postavil Toto Wolff, původem ze sousedního Rakouska.

"Sebastian je člověk, který nejen přemýšlí nad ekologií, ale ekologicky opravdu žije. Je přirozené, že má právě tenhle názor. Já s tím nemám absolutně žádný problém,“ nechal se slyšet šéf týmu německé automobilky prostřednictvím Bildu. „Samozřejmě není snadné létat kolem celého světa, závodit v monstrózně výkonných vozech a skloubit to se zelenými postoji. Stal se terčem kritiky, ale to jen proto, že nosí srdce na dlani. Považoval za důležité říct to, tak to řekl."

"Nejsem politik, ale jsou otázky, které znepokojují nás všechny," cituje Vettela Motorsport-Total. "Samozřejmě to beru vážně, celá moje rodina to bere vážně. Když má člověk děti, začne o budoucnosti přemýšlet jinak. I proto rád využiji příležitost inspirovat lidi, aby se nad tím také zamysleli. I já vidím, že motorsport v tomto není na špici pokroku, ale dobré je už to, že se nad tím lidé zamyslí."

Elektromobilita není všechno. Vettel propaguje i záchranu včel. Foto: Sebastian Vettel

Zdroj: Motorsport-Total, Der Spiegel, Bild, úvodní foto: Aston Martin