Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Dostal smlouvu a vyhrál. Náhoda?

Dostal smlouvu a vyhrál. Náhoda?

Konečně našel vnitřní klid.

Valtteri Bottas po většinu roku nevěděl, zda bude moci závodit za Mercedes i příští rok, který tým by se ho rád ujal, ani zda vůbec zůstane závodníkem F1. Nedávno podepsal smlouvu. Ne s Mercedesem, ale s Alfa Romeo. A vyhrál Velkou cenu Turecka. Po tom, co byl rychlejší než Max Verstappen v kvalifikaci i během celého závodu, který se jel za náročných podmínek v proměnlivém počasí. Může to být pouze náhoda? Určitě může, ale finský závodník vidí souvislost.

"Vždycky jsem si věřil, ale jsem rád, že jsem konečně (letos) vyhrál závod. Byla to taková ukázka, že na to mám. Už mi to chybělo. Ale popravdě, již od Monzy cítím vnitřní klid a mnohem lépe se soustředím na svou práci a na závodění. Určitě mi to (podpis smlouvy) pomohlo."

Jelikož Alfa Romeo se příští rok nechystá konkurovat špičkovému týmu Mercedes, Bottas má nadále přístup k informacím a žádné dveře mu nejsou zavřené, což nejspíš jezdci také pomáhá k duševní pohodě.

"V týmu je vše v pořádku, nic důležité se nezměnilo. Vše zůstalo v normálu, zachovali jsme si dobrého týmového ducha a motivaci. Účastním se všech porad, kterých jsem se účastnil předtím. Tím myslím posledních pět let. Pokud jsou i nějaké jiné porady, tak o nich nevím. Prostě fungujeme jako obvykle."

Do Turecka se Bottas dostavil v nečekaně dobré formě. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes