Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton je se svým kolem spokojený

Hamilton je se svým kolem spokojený

Ale kam se poděla rychlost?

Tým Mercedes v pátek potvrzoval roli favorita, po sobotě se ale smál Red Bull. Valtteri Bottas předem věděl, že klesne kvůli výměně motoru, ale pouze o pět míst, takže pro něj mělo smysl zabojovat o co nejlepší kvalifikační výsledek.

"Chtěl jsem lepší výsledek," přiznal finský jezdec. "Red Bull byl rychlejší, evidentně z pátku na sobotu někde našel více rychlosti než my. Moje první kolo ve Q3 nebylo špatné, ale poslední sektor nebyl dobrý. Ve druhém kole jsem se soustředil na čistou jízdu, přesto se mi zablokovala přední kola, vůz trpěl ještě větší nedotáčivostí. Budu startovat devátý, ale měli bychom mít dobré závodní tempo a lepší rychlost, než vozy přede mnou."

O ztrátě pozice favorita mluvil také Lewis Hamilton, který byl o 0.2 sekundy pomalejší než Max Verstappen a na startu bude v obklíčení vozů Red Bullu.

"Dal jsem do toho všechno, ale trochu jsme se na trati trápili. Od začátku kvalifikace jsem neměl z vozu správný pocit a Red Bull byl ohromně rychlý. Nakonec jsem se svým kolem spokojený. Některé věci by se daly zlepšit, ale více bychom z vozu asi nevymáčkli. Nejsme ve špatné pozici. Uvidíme, kdo bude první po první zatáčce."

Bottas se snažil, ale neporazil ani jeden z vozů Red Bullu. Foto: Mercedes

Incidenty rivaly v boji o titul neobcházejí a v USA měli první už v pátek.

"V první řadě, já jsem ho z trati nevytlačil," řekl Brit o incidentu ve druhém tréninku. "On se rozhodl, že pojede vnějškem a vyneslo ho to až ven z trati. Ano, v poslední zatáčce jsme bojovali, ale tyto věci jsou součástí hry a součástí zábavy."

Kolize v první zatáčce závodu by ale moc zábavná nebyla...

"Věřím, že se oba úspěšně dostaneme přes první zatáčku a tím začne dobrý závod."

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Mercedes