Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hornerovi bylo smutno po Whitingovi

Hornerovi bylo smutno po Whitingovi

Marko prostě jen zuřil.

Christian Horner, ten který se v Kataru musel omlouvat traťovému maršálovi, se v Saúdské Arábii nechal slyšet, že je mu smutno za Charliem Whitingem. Whiting byl dlouholetým ředitelem závodů F1 a po jeho smrti v březnu 2019 přebral funkci Michael Masi.

Kdo se v tom má vyznat?“ ptal se šéf týmu Red Bull po skončení závodu. „Máme pravidla o délce deseti vozů, pak že zahřívací kolo není zahřívací kolo, když je to kolo před restartem (ne před startem, pozn. red.). Je toho moc. Dnes mám silný pocit, že sport postrádá Charlieho Whitinga. Je mi líto, že to musím říct, ale jeho zkušenosti...

S jistotou můžeme říct, že takhle se dobré vztahy nebudují. Helmut Marko byl také rozzlobený, ale nějak se mu podařilo být o něco korektnější než Horner.

V první řadě musíme odmítnout nařknutí z náhlého skočení na brzdu, jak to řekl Hamilton. Data neukazují žádnou změnu tlaku na brzdový pedál. Hamilton se prostě přepočítal,“ řekl šéf motorsportu Red Bullu o incidentu, ve kterém Verstappenovi naměřili deceleraci o síle 2.4 g.

Takhle to už nejde. Jakmile Max jen trochu vystrčí růžky, okamžitě přichází penalizace. Když Hamilton vytlačí z trati jeho, tak je to najednou v pořádku. Takhle to dál nejde.

Měsíce bojujeme proti Mercedesu a rozsudky ohledně duelů jsou vždy jednostranné,“ řekl Marko v jiném rozhovoru, zapomínaje například na víkend v Brazílii, kde bylo Verstappenovi dovoleno “nedobrzdit“ do zatáčky a udržet si tím prakticky ztracenou pozici, aniž by to komisaři vůbec prošetřili, zatímco Hamilton v sobotu na startu sprintu klesl z prvního na poslední místo kvůli tomu, že jeho poškozené zadní křídlo v pátek na jednom konci o zlomek milimetru nevyhovělo technickým předpisům.

Navzdory druhému místu nebylo po závodě u Red Bullu vůbec veselo. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, Servus, úvodní foto: Red Bull