Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Massa a Glock spojí síly v Brazílii

Massa a Glock spojí síly v Brazílii

Hezké gesto po mnoha letech

Tato zpráva je zajímavá hlavně pro ty, kteří si pamatují finálový závod sezony 2008 MS F1 v Brazílii. Na Interlagosu se sice po protnutí cílové čáry z titulu těšili Felipe Massa a jeho tým Ferrari, ale trvalo to pouze pár vteřin. Lewis Hamilton na konci posledního kola, v nepřehledné situaci způsobené deštěm, předjel toyotu Tima Glocka a zisk mistrovského titulu pak slavil on s McLarenem.

Německý závodník po čase přiznal, že Brazílii tehdy ve strachu o své zdraví raději opustil nejrychleji, jak jen bylo možné, zadními východy, zamaskovaný a s policejní eskortou, přičemž do jeho domoviny ho pak následovaly hodně nepěkné dopisy. Čas je však nejlepší léčitel a příběh letos dostane nečekanou tečku, když Glock a Massa spojí síly a v tradičním závodu dvojic v Brazilian Stock Car Pro Series.

S touto myšlenkou jsem si pohrával od konce loňského roku, kdy jsme se potkali na Interlagosu,“ řekl vicemistr sezony 2008. „Podělil jsem se o nápad se sponzory, rychle jsme se dohodli. Spojení sil s týmem bude samozřejmě mít širší kontext, ale půjde nám také o dobrý výsledek. Zrovna mu posílám potřebné informace.

Glock po pár dalších letech ve F1 zakotvil v DTM a na zkušenost se Stock Car a opětovné setkání s Massou se prý už moc těší.

GP Brazílie - Ferrari - Felipe Massa

Massa v roce 2008 doma vyhrál závod, ne však titul šampiona. Foto: Ferrari

Zdroj: MotorsportWeek, úvodní foto: Ferrari