Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton dostal pokutu 1,250,000 korun

Hamilton dostal pokutu 1,250,000 korun

Peníze půjdou na dobrou věc.

Lewis Hamilton se setkal s novým prezidentem FIA a našli kompromis ohledně trestu za jeho neúčast na slavnostním předávání cen FIA 2021. Jezdec Mercedesu měl povinnost účastnit se ho a převzít si cenu za druhé místo, ale v reakci na kontroverzní závěr posledního závodu loňské sezony místo toho přestal komunikovat se světem a opět se objevil až v únoru letošního roku.

I když byla jeho neúčast pochopitelná a nikdo nechtěl sedminásobného šampiona ještě více rozzlobit, pravidla porušil a pokutu tedy zaplatí. A ne malou, kulatých 50 tisíc eur, což je 1.25 milionu českých korun. Kompromisem je, že peníze budou použity na podporu studentů ze znevýhodněného prostředí, kteří mají zájem získat kvalifikaci v oblasti motoristického sportu, jak již FIA potvrdila. To je agenda Hamiltonovi velmi blízká, sám ji finančně podporuje. V tomto případě se tedy skutečně vlk nažral a koza zůstala celá.

Na povrch vyplula také zajímavost z bahrajnských věznic, kde podle organizací na ochranu lidských práv sedí političtí vězni a vězni svědomí. Údajně si na vězeňský stejnokroj přidali Hamiltonovo startovní číslo 44, vyjádření vděku za jeho veřejné poukazování na krutost bahrajnské královské rodiny.

Diváci si také mohli v trénincích všimnout, že Hamilton změnil barvu přilby. Kombinaci fialové a černé posledních let nahradila převážně žlutá přilba, jakou používal dříve, prakticky od motokár. Není to náhoda, má to symbolizovat Hamiltonovu potřebu vrátit se ke kořenům. Novou barvu přilby tak mají oba jezdci Mercedesu. George Russell, se kterým prý Hamilton vychází dobře, má černou přilbu, aby červená ve stříbrném voze zůstala poznávacím znamením Michaela Schumachera.

"Rychle do týmu zapadl," řekl sedminásobný šampion o novém týmovém kolegovi. „Není úplně nový. Před lety byl s námi, sedával mi za zády, kluk sledující každý můj pohyb a hltající každé mé slovo, jakož i Valtteriho. Se všemi se znal a teď bez problémů zapadl. Spolupracujeme, komunikujeme, společně hledáme správný způsob nastavování vozu. Jde nám to spolu dobře.

Dva britští jezdci spolu zatím vychází dobře. Foto: Mercedes

Zdroj: f1i, úvodní foto: Mercedes