Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Švarcman zůstává s Ferrari

Švarcman zůstává s Ferrari

Prostě vyměnil ruskou vlajku za izraelskou.

Na rozdíl od většiny ruských závodníků na evropské scéně, Robert Švarcman jde dále za svým snem o kariéře závodníka F1. Mnozí ruští jezdci byli natolik závislí na finanční podpoře svých bohatých krajanů, že evropské a americké sankce jim závodění prakticky znemožnily. Švarcman však zůstává testovacím jezdcem Scuderie Ferrari a místo ní se loučí s ruskou vlajkou.

Robert se narodil v Izraeli,“ ozřejmil Mattia Binotto, šéf Ferrari. „Má izraelský pas a už nebude mít ruskou licenci. Také zrušil všechny obchodní dohody, které měl se společnostmi z této země. Zůstává naším testovacím jezdcem a žádná změna není v plánu. Pokud budeme mít v budoucnu příležitost dostat ho na trať, tak se o to pravděpodobně pokusíme.

Švarcmanovy vyhlídky jsou dobré, jelikož je v platnosti nové pravidlo, které týmy F1 nutí obětovat alespoň dva dopolední páteční tréninky mladému jezdci bez zkušeností, což by v případě Ferrari mohl být právě Švarcman. Změna licence přitom ani nebyla nutná, FIA umožňuje ruským jezdcům i start pod neutrální vlajkou.

Švarcman se jako junior Ferrari loni v posezonních testech dostal alespoň za volant monopostu Haas. Foto: Haas

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Prema