Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari pořád dokáže Sainze překvapit

Ferrari pořád dokáže Sainze překvapit

Například i tvrdým nárazem do zdi.

Zatímco Charles Leclerc se včera v obou trénincích dotahoval s Georgem Russellem o nejrychlejší kola, jeho týmový kolega evidentně zaostával. A co je horší, pátek zakončil havárií. Po Austrálii a Imole je to již třetí víkend v řadě, ve kterém se nedokázal vyhnout chybě s následky.

Já první nejsem vůbec spokojen s haváriemi,“ prohlásil pak Carlos Sainz. „A já první tlačím na jejich analýzu, abych se z nich mohl poučit. I loni jsem měl špatnou sérii, několik nehod v rychlém sledu. Hned po nich přišla série výborných závodů. Vím, že se z toho dokážu vymotat. Je to v tom, že si stále zvykám na nový vůz. Ještě pořád mě dokáže překvapit. Nebudu lhát, některé věci ještě nedokážu udržet pod kontrolou. Jakmile se se vším vypořádám, rychlost nebude problémem.

Samozřejmě nikdo nechce začít víkend tím, že dá svým mechanikům práci navíc. Bariéru jsem trefil asi na nejhorším možném místě, zrovna tam není Tecpro, pouze betonová zeď. Přestože to nebylo ve vysoké rychlosti, byl to tvrdý náraz.

Španěl si pomohl i přirovnáním s Realem Madrid.

V posledních dvou závodech už byla rychlost mnohem lepší než v prvních, ale výsledky byly horší. V Imole jsem měl hodně smůly, některé věci jsem nemohl ovlivnit, ale to nakonec nebude důležité. Máme před sebou 19 závodů. A jak ukázal Real, ve sportu lze vše zvrátit i z minuty na minutu.

Sainz už dokáže na novém Ferrari jezdit rychle, ale ještě ho nezkrotil. Foto: Ferrari

Zdroj: MotorsportWeek, úvodní foto: Ferrari