Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Horner má raději za soupeře Binotta

Horner má raději za soupeře Binotta

Od šéfa Ferrari nemá štípance.

Všichni si pamatujeme, jak vyhrocený byl loňský boj o mistrovský titul v zákulisí a že to přešlo i do velmi osobní roviny. Otec Maxe Verstappena od Velké ceny Velké Británie nebyl spatřen ve společnosti Tota Wolffa, přestože předtím byl se šéfem Mercedesu velký kamarád, což podněcovalo i spekulace o budoucím přestupu. Když v Imole Jos Verstappen dával rozhovor a přijal nabídnutou ruku náhodou kolemjdoucího Wolffa, hned prozradil, že to byl jejich první kontakt od toho víkendu.

Mercedes letos zatím nepatří mezi špičkové vozy, vpředu Red Bull tentokrát honí Ferrari, a i Christian Horner je tomu velmi rád.

Mattia je milý chlapík. Úplně jiný typ než Toto,“ řekl šéf týmu Red Bull. "Ale Mercedes ještě nelze odepisovat. A my samozřejmě myslíme v první řadě sami na sebe a všech zbývajících devět týmů je pro nás prostě konkurence.

Minulý rok bylo opravdu dost štípanců, neboť se toho hodně událo mimo trať. Také se toho hodně událo na trati, ale letos se soustředíme pouze na trať. Pokud můžu soudit, souboje mezi Charlesem a Maxem jsou fantastické. První závod nabídl epickou bitvu. Pokud to takhle bude pokračovat, tak se to asi někde zlomí. Ve druhé polovině sezony je vždy už více napětí. Zatím ale vidíme závodění s respektem k soupeři. Tvrdé, ale férové. A můj osobní tip je, že Mercedes se k nám brzy připojí."

Nemělo by Binotta mrzet, že je považován za snesitelnějšího soupeře? Foto: Ferrari

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull