Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Pérez mohl být na pole position

Pérez mohl být na pole position

Finální pokus mu pokazil motor.

Sergio Pérez včera v kvalifikaci obsadil druhé místo, ale jeho nejlepší čas byl mnohem pomalejší ne čas dosažený Charlesem Leclercem, proto těžko mluvit o boji o pole position. Ztracenou příležitost Pérez připisuje technickému problému s motorem, který jeho vůz postihl před závěrečnou vlnou pokusů. Problém se neprojevil přímo na trati, ale pozdržel Péreze v garáži, kvůli čemuž nemohl v Baku jet v aerodynamickém stínu za týmovým kolegou.

Nebyla to ideální kvalifikace. Před koncem jsme měli problém s motorem. Nešlo ho nastartovat,“ řekl po skončení kvalifikace jezdec Red Bullu. „Ztratili jsme čas a kvůli tomu jsem byl na trati osamocený, což zde znamená hodně. Nevím, jestli by to stačilo na pole position, ale určitě jsme tím přišli o desetiny sekundy. Ale Charles dal velmi dobré kolo.

Max Verstappen potvrdil, že to byl Pérez, kdo byl na radě ukrýt se do aerodynamického stínu týmového kolegy.

Máme stanovené pořadí. Jeden víkend jezdí v kvalifikaci vpředu Checo, další víkend já. Proto jsem se zeptal, kde je. Tým mě informoval, že nastala malá komplikace,“ vysvětlil úřadující šampion.

Vypadá to jako ideální příležitost ukořistit si alespoň druhé místo, ale Verstappen byl o polovinu desetiny vteřiny pomalejší než Pérez.

Na městských okruzích vždy riskujeme, když jezdíme na hranici možností vozu. Zároveň je nezbytná dokonalá spokojenost s balancem vozu, kterou jsem dnes neměl. Není snadné najít ideální nastavení pro tento okruh, takže jsme nebyli konzistentní. Startovací čára je na tomto okruhu blízko první zatáčky, ale za ní nás ještě bude čekat dlouhý závod.

Červené býky se v závěru kvalifikace nepotkaly. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, Red Bull, úvodní foto: Red Bull