Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Albon se těší z nových bočnic

Albon se těší z nových bočnic

Williams má jeden nový vůz.

Alexander Albon věří, že nový aerodynamický balík Williamsu bude velkým krokem vpřed k bodovaným pozicím, i když jeho doladění může nějakou dobu trvat. Tým z Grove má na Silverstonu viditelně změněné bočnice.

Je vidět, že všichni směřujeme k jednomu z konceptů. Každý si to udělal posvém a teď směřuje k něčemu podobnému Ferrari, nebo něčemu, co se nějak podobá Red Bullu. Naše řešení je tak trochu podobné tomu, se kterým přišel Red Bull,“ řekl Albon.

Williams velkou změnu potřebuje. Sezona je téměř v polovině a na kontě má pouze tři Albonovy body, se kterými je beztak beznadějně poslední. A tohle je první rok nové éry, nechystá se žádná větší změna technických pravidel, takže tým musí pracně dohánět devět rychlejších konkurentů.

Možná se tento víkend ani nepodaří vůz nastavit tak, aby se odhalila všechna pozitiva. Takže nemáme pro tento víkend přesný cíl, chceme prostě jen vidět velké zlepšení rychlosti.

Z jezdců Williamsu dostal nový vůz pouze Albon, Nicholas Latifi bude muset pár týdnů počkat.

Nový vůz je už na první pohled jiný, takže bude zajímavé sledovat, jak se to projeví na trati. Naneštěstí, já si na jakékoli nové díly počkám ještě několik závodů. Myslím, že bych je měl dostat ve Francii, pokud všechno půjde podle plánu,“ prozradil kanadský jezdec.

Nové bočnice Williamsu v centru pozornosti. Foto: Williams

Historicky velký rival Williamsu, tým McLaren, v Silverstonu přiznal, že jeho vývojový program byl pozastaven, protože už utratil spoustu peněz a bude mít problém vejít se pod rozpočtový strop. Doufá, že se týmy nakonec dohodnou na mimořádném zvýšení stropu o inflaci.

Zdroj: RaceFans, MotorsportWeek, úvodní foto: Williams