Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alpine se o přestupu dozvěděl z médií

Alpine se o přestupu dozvěděl z médií

Proč Alonso rázně bouchl dveřmi?

Šéf týmu Alpine ještě na začátku víkendu v Maďarsku věřil, že je blízko podpisu nové smlouvy s Fernandem Alonsem. To jsme už věděli. Jenže ještě i při odletu z Budapešti si myslel, že ho v létě čekají další jednání, i když už něco tušil. Alonso se totiž vůbec neobtěžoval dát svému současnému týmu vědět, že podepsal kontrakt s někým jiným.

"To byl první zdroj, ze kterého jsem se o tom dozvěděl," řekl Otmar Szafnauer o tiskové zprávě, kterou v pondělí Alonso a Aston oznámili podepsání smlouvy s platností od příštího roku.

Samozřejmě, v padoku vás drby neobejdou, a i ke mně se dostaly zvěsti o zájmu Astonu. Když se vám dostane do uší něco takového, začnete vidět indicie, například opuštění stejného motorhomu ve stejnou dobu, co jsem viděl na vlastní oči. Ale víte, na diskusích není nic špatného, ​​všichni chtějí znát své možnosti, i když už jsou blízko podpisu smlouvy s někým jiným.

Takže ano, potvrzením bylo až tiskové oznámení. Když jsem se ho naposledy zeptal, tak řekl: „Ne, ne, nic jsem nepodepsal.“ Takže jsem zůstal trochu překvapen. Ještě jsem stihl jen informovat zbytek týmu a teď mluvím s vámi. Ale už včera jsem měl pár telefonátů od jiných potenciálních jezdců.

Szafnauer dále prozradil, že Alonsovi nabízel smlouvu na jeden rok s roční opcí pro tým. Alonso chtěl pevnou smlouvu na dva nebo tři roky. Z pohledu závodníka to mohlo být důležité, protože ze současných výsledků Alpinu se dá předpokládat, že ani příští rok moc závodů nevyhraje, ale tovární tým má potenciál časem dohnat ztrátu na špičku. Aston oznámil, že s Alonsem podepsal "víceletý kontrakt".

Obával se Alonso, že ho se tým zbaví v nejlepším? Foto: Alpine

 

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Alpine