Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc udělal drobnou chybu

Leclerc udělal drobnou chybu

Sainz myslí hlavně na výdrž pneumatik.

Charles Leclerc přiznává, že na konci kvalifikace nezajel bezvadné kolo. Ovšem nepochybuje, že vítr znemožnil ideální výkon i jeho soupeřům, takže je fér, že red bull Maxe Verstappena získal pole position, byť s náskokem pouhých dvou setin vteřiny.

Jsem přesvědčen, že nikdo nezajel perfektní kolo. V těchto podmínkách byly zatáčky devět a deset extrémně ošidné. Měli jsme tam zadní vítr, a právě v těch místech to nejvíce vadí,“ řekl Monačan, který po vystoupení z vozu označil “chybu“ v desáté zatáčce za důvod, proč neodstartuje z pole position. „Bylo to náročné. Balanc vozu nebyl ideální, v desáté zatáčce nastal problém, ztratil jsem zadek a nechal tam možná desetinu sekundy. Takže pokud bych zajel perfektní kolo, tak bych zřejmě byl na pole position, ale na druhé straně jsem si jistý, že ani Max a Carlos nezajeli bezvadně. Takže prostě budeme druzí na startu.

Ze třetího místa odstartuje Carlos Sainz, takže Ferrari se může pokusit rozdělit strategii výměn pneumatik a doufat, že do boje nevstoupí nikdo další.

V kvalifikaci jsme se my tři drželi v jedné desetině sekundy,“ řekl španělský závodník, kterému k pole position skutečně nakonec přebývala jen necelá desetina sekundy. „Pokud se rozdíl v rychlostech zachová i v závodě, tak by to měl být mimořádně těsný závod. Jezdci Red Bullu, a také Mercedesu, jsou často na konci závodu silnější. Někdy ale, jako ve Francii nebo v Rakousku, jsme silní my. Snad to tedy bude jako ve Francii a v Rakousku a budeme Maxovi vyrovnanými soupeři až do cíle.

Ferrari má rychlost, ale ještě musí zvládnout i management pneumatik. Foto: Ferrari

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Ferrari