Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Verstappenovi bučení nezkazilo den

Verstappenovi bučení nezkazilo den

Hornerovi zkazil den safetycar

Max Verstappen vyhrál Velkou cenu Itálie. Bučení na Monze na jezdce jiného, než italského týmu by bylo pro málokoho skutečně velkým překvapením, i kdyby se závod nedojel za safetycarem a Charles Leclerc, jezdec Ferrari, nebyl druhý. Naštěstí Verstappen to vzal rozumně, vždyť i sám má vášnivé fanoušky, a není uražený.

Prostě se to tak stalo. Všichni o tom chtějí se mnou mluvit. O bučení a tak… Ale my jsme přišli na Monzu vyhrát. Vyhráli jsme, práce hotová. Někteří lidé ji neocenili, protože jsou nadšenými fanoušky jiného týmu. To je v pořádku. Mně to den nezkazilo a z vítězství jsem stejně měl velkou radost,“ řekl úřadující šampion.

"Bučení není nikdy chvályhodné, hlavně ne bučení na jezdce jako Max, který byl dnes prostě nejrychlejší a vítězství si plně zasloužil," řekl šéf týmu Ferrari, Mattia Binotto. "Nelíbilo se mi to, ale je si třeba uvědomit, že tifosi měli chuť bučet hlavně na FIA, ne na vítěze závodu."

Ukončit závod za safetycarem se ukázalo být kontroverzní. Paradoxně, kontroverzní bylo i nedokončení posledního závodu minulé sezony za safetycarem, kvůli čemuž se i upřesnily procedury, pravidla a priority, což zase vedlo k tomu, že se letošní VC Itálie nestihla restartovat.

Nechtěli jsme vyhrát za safetycarem,“ kritizuje FIA ​​i Christian Horner, šéf Red Bullu. „Mnoho let mluvíme o tom, že velká cena má skončit závoděním. Měli jsme nejrychlejší vůz, byli jsme připraveni vyhrát závoděním. Takže sdílíme zklamání fanoušků.

Christian Horner také navrhl, že v podobných případech by měl být závod pár kol před koncem raději přerušen červenou vlajkou než dojetý klidným tempem bez závodění.

Na fotce to není vidět, ale až do poslední zatáčky vedl závod safetycar. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, RaceFans, Sky, úvodní foto: Red Bull