Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Verstappen se těší na závod

Verstappen se těší na závod

Pérez prý jezdil naslepo.

Už nikoho nepřekvapuje, že Sergio Pérez není v RB19 stejně rychlý jako Max Verstappen. Tentokrát Nizozemec nadělil Mexičanovi v kvalifikaci téměř čtyři desetiny sekundy. Zatímco Verstappen tak bojoval proti Ferrari o pole position, Pérez obsadil páté místo za Georgem Russellem z Mercedesu. Tentokrát je Pérezovým vysvětlením havárie ve druhém pátečním tréninku, který absolvoval téměř celý, avšak poškozená pohonná jednotka způsobila, že sobotní trénink nemohl odjet naplno a také jej nedokončil.

Vzhledem k situaci, že jsem jakoby ani nebyl v posledním tréninku, v podstatě tedy jezdil na slepo, netrénoval jsem rychlá kola na nových pneumatikách, tak můžu být s kvalifikací vcelku spokojen. Není to ideální, byl to těžký den. Rozdíly v dosahovaných časech jsou malé a naše příprava měla k dokonalosti daleko.

Verstappen boj o pole position těsně prohrál, ale zůstává favoritem na vítězství. Při pohledu na zadní křídla Ferrari a Red Bullu lze snadno uhodnout, proč bylo Ferrari tak rychlé na rovinkách. Můžeme však očekávat, že Verstappen s větším křídlem a větším přítlakem udrží pneumatiky při životě podstatně déle.

"Není to překvapení, vždyť i loni byli velmi rychlí," řekl úřadující šampion. „A když se podíváte na jejich zadní křídlo, vypadá být dobře optimalizované pro Monzu, narozdíl od našeho. Hlavně když tedy mluvíme o rychlosti na jedno kolo. Ale v závodě bychom měli být silnější, takže opravdu nejsme šokováni. A bylo to opravdu těsné.

Verstappen nebyl na pole position ani v Maďarsku, ani v Belgii. Není důvod k panice. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull