Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Alpine oznámil Gaslyho příchod

Alpine oznámil Gaslyho příchod

Za tým budou závodit dva Francouzi.

Za tým francouzské automobilky Alpine budou příští rok závodit dva Francouzi. To se naposledy stalo v roce 1982, kdy Alain Prost a René Arnoux závodili za Renault. Nyní k 26letému Estebanu Oconovi Alpine vzal také 26letého Pierra Gaslyho. Ten měl ještě roční kontrakt s týmem AlphaTauri, nicméně po pěti letech závodění za tento tým, přerušených pouze půlročním působením v týmu Red Bull, si už velmi přál změnu a italský tým si za něj našel náhradu.

Jsem nadšen, že se připojím k rodině Alpinu a začnu novou kapitolu své kariéry,“ řekl Gasly. „Závodit za tým s francouzskými kořeny bude výjimečné. Znám sílu Alpinu, posledních pár let jsem s jeho vozy soupeřil. A vím o dosaženém progresu i o velkých ambicích tohoto týmu.

Děkuji Red Bullu za devět let společné cesty. Díky jeho víře ve mě a jeho podpoře jsem se dostal do F1 a v posledních letech jsme se Scuderií AlphaTauri měli skvělé výsledky.

Dva stejně staří Francouzi se přirozeně léta potkávali na motokárových okruzích a v nižších sériích monopostů, a dokonce byli přáteli, což se ale časem změnilo a teď se již přáteli nenazývají. Šéf Alpinu doufá, že se to změní.

Udělali jsme informované rozhodnutí. To znamená, že jsme mluvili s celým týmem i s Estebanem,“ vysvětluje Otmar Szafnauer. „Tohle je týmový sport a jezdci musí být schopni spolupracovat. Esteban rozhodnutí podpořil, Pierre také. Jsou to dva profesionálové a nebudou mít problém pracovat spolu v týmu. A snad se obnoví i jejich přátelství. Ale i bez toho budou rádi spolupracovat jako dva profesionálové.

Budou z těchto dvou opět kámoši? Foto: Alpine

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Alpine