Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ztrácí Mercedes více než sekundu?

Ztrácí Mercedes více než sekundu?

Hamilton je v Bahrajnu skeptický.

Mercedes nevypadal v testech nijak zvlášť dobře, ale málokdo věřil, že by Mercedes mohl zopakovat velmi slabý začátek loňské sezony. V pátečním večerním tréninku, jediném reprezentativním, však skončil Lewis Hamilton na osmém místě a George Russell byl až třináctý. Sedminásobný mistr světa se obává, že jeho tým může mít i horší vstup do sezony než před rokem.

Zjistili jsme, že hodně zaostáváme,“ odpověděl Hamilton na otázku, co nového se v pátek dozvěděl o svému vozu. „V podstatě jsme to po testech trochu i věděli, ale ztrácíme opravdu hodně. Zkusil jsem opravdu všechno.

"Občas to vypadalo, že Ferrari je druhé nejrychlejší. V dlouhých jízdách ale vypadá být druhý nejrychlejší (po Red Bullu) Aston a naše rychlost se zdá být podobná rychlosti Ferrari. Mohli bychom tedy být třetí nebo čtvrtí, ale můžeme být i dále od nejlepších, než jsme byli před rokem. Pro každého v týmu je to obtížné. Nejsme, kde bychom chtěli být, kde by si lidé tohoto týmu zasloužili, abychom byli. Ale tohle ani není trať, která by nám mohla sedět. Musíme si počkat na lepší trať. Momentálně jsme ale od nejlepších hodně daleko.

Toto Wolff při odhalení vozu W14 oznámil, že ve výrobě už jsou nové bočnice, které budou nasazeny na začátku evropské části sezony, pravděpodobně jako součást větší změny aerodynamiky. Technický ředitel Mike Elliott v Bahrajnu upřesnil, že Mercedes skutečně vyvinul jiné bočnice, nebudou to ale bočnice kopírující konkurenci a Mercedes si půjde vlastní cestou.

Mercedes doufá, že vozu F1 W14 jen nesedí okruh v Bahrajnu. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes