Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc vysvětlil předčasný konec Q3

Leclerc vysvětlil předčasný konec Q3

Ferrari se pokusí Red Bull porazit takticky.

Charles Leclerc se vzdal druhého pokusu ve finálové části kvalifikace, aby měl dnes jednu nepoužitou sadu měkkých pneumatik k dobru. Cítil malou šanci porazit Maxe Verstappena v boji o pole position, neztrácel na něj moc, avšak za pole position se stejně body neudělují. Vůz Red Bullu vypadal v testech a trénincích podstatně silněji než Ferrari, když se srovnávaly dlouhé stinty. Maranello se tedy pokusí Milton Keynes porazit lepší strategií výměn pneumatik, přičemž by jistě pomohlo i to, kdyby měl Leclerc na nových pneumatikách o tolik rychlejší start, že by se prodal na první místo.

Ne neměli jsme žádný problém," potvrdil monacký závodník. "Dokonce bych řekl, že jsme byli v boji o pole. Příjemné překvapení, opravdu. Po testech a trénincích jsem to vážně nečekal. Takže jsme byli schopni najít rychlost na jedno kolo, super. Ovšem v porovnání závodního tempa vypadáme být pomalejší než Red Bull. Myslím, že bude lepší odstartovat ze třetího místa na nových pneumatikách než z prvního nebo druhého na použitých. Nevím, jestli bychom se dostali na pole, ale byli jsme blízko.

Carlosu Sainzovi po celý pátek vůbec nevyhovovalo nastavení jeho vozu, a tak byl v sobotu večer rád i za to, že na týmového kolegu ztratil 0,154 sekundy a dnes odstartuje ze čtvrtého místa.

Leclerc potřeboval šetřit pneumatiky, obětoval boj o pole position. Foto: Ferrari

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Ferrari