Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso si na Red Bull netroufá

Alonso si na Red Bull netroufá

Udržet druhé místo, čekat na Pérezovu chybu.

Po pátém místě v kvalifikaci v Bahrajnu a třetím v cíli závodu bude dnes Fernando Alonso na druhém místě startovního roštu VC Saúdské Arábie. A před sebou nemá Maxe Verstappena, kterého čeká start až z 15. místa, ale Sergia Péreze. A Charles Leclerc bude při startu také v hloubce pole. Ideální příležitost získat třiatřicáté vítězství? Problémem je ohromná rychlost vozu Red Bull.

"Nevím, ale myslím, že na to teď nemáme," řekl španělský závodník. „Co se čisté rychlosti týče, Red Bull je ve své vlastní lize. Myslím, že se raději soustředíme na soupeře za námi. Ferrari bude velmi silné, Mercedes bude silný, Alpine je tady také rychlý. Řekl bych, že boj budeme svádět se soupeři startujícími za námi. Max byl dnes asi jasně nejrychlejší, doplatil na poruchu.

Takže se nejspíše soustředíme na všechny, které budeme mít ve zpětných zrcátkách a uvidíme, jestli se vpředu stane něco, co by nám vytvořilo příležitost. Nechci být pesimistou, ale rychlost v trénincích i rychlost v Bahrajnu nasvědčují tomu, že Red Bull je rychlostně jinde než my ostatní. Takže cílem není útočit na Checa, přestože výsledek závodu se nikdy nedá vypočítat předem. Kdo například věděl, že Verstappen se kvalifikuje na 15. pozici?

Lance Strolla porazili i George Russella a Carlos Sainz, takže na startu budou na prvních čtyřech pozicích čtyři různé vozy a vedle pátého Strolla bude Alpine patřící Estebanu Oconovi.

Poslední kolo jsem měl dobře rozjeté, první sektor byl dokonce fialový, ale ve 22. zatáčce jsem se dopustil malé chyby, přišel o dvě až tři desetiny. Přesto mi patří páté místo, což je pro nás dobrý výsledek. Máme dobrý vůz a v závodě zabojujeme.

Alonso bude hledět do zpětných zrcátek, Stroll dopředu. Foto: Aston Martin

Zdroj: Aston Martin, Motorsport, úvodní foto: Aston Martin