Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Mercedes chce vyhrát ještě letos

Mercedes chce vyhrát ještě letos

Hamilton už myslí na rok 2024.

Mercedes chce zopakovat úspěch z loňské Brazílie, kde téměř na konci nevydařené sezony zaznamenal vítězství a celkově přitom měl na konci roku mnohem konkurenceschopnější vůz než na jeho začátku. Tentokrát to však tým německé automobilky chce dokázat s vozem, na který naváže ještě úspěšnější následující sezona, což se po roce 2022 nepodařilo.

Je dobré, že teď už dokážeme závodit alespoň o nějaké místo na stupních vítězů. Ukazuje to sílu našeho týmu,“ řekl vrchní technický ředitel Mercedesu, Mike Elliott. „Přijdou další vylepšení a věříme, že s nimi i další zlepšení rychlosti, takže ještě před koncem sezony zabojujeme o vítězství.

Lewis Hamilton však svůj tým přesvědčuje, aby už vyvíjel primárně vůz pro příští sezonu, jelikož boj o letošní titul je dávno ztracený.

"Rozhodně jsme se jim dokázali přiblížit a závody ve vývoji pokračují, jenže nepochybuji, že Maxův tým už pracuje na voze pro rok 2024. Nejspíše bychom tedy měli zvednout oči od míče a soustředit se na vůz pro příští sezonu," řekl sedminásobný šampion. „Oni beztak vyhrají každý závod, pokud se Aston nebo my nezlepšíme opravdu zásadně, nebo pokud jim něco nezabrání dokončit závod.

Šéf týmu, Toto Wolff, už ví, že příští rok bude mít Mercedes zásadně odlišný vůz. S dodržováním rozpočtového stropu v tomto případě problém není, nakolik se využívají teraflopy a hodiny ve větrném tunelu, ale reálné komponenty se začnou vyrábět až v zimě.

Hamiltona boje o pódia baví, ale honba za osmým titulem bude pokračovat příští rok. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Mercedes