Novinky

  • 25.07.2024 Neutral Ivana Ulmanová po 18 letech končí ve vedení Automotodromu Brno

  • 25.07.2024 Good Esteban Ocon bude v příští sezoně působit v týmu MoneyGram Haas F1

  • 25.07.2024 Bad Verstappen kvůli motoru přijde o 10 míst na startu VC Belgie

Facebook Instagram

Hornerovi hrozí vyhazov

Hornerovi hrozí vyhazov

Obvinila ho zaměstnankyně týmu.

Zahraniční média zjistila, že šéf týmu Red Bull má malér. Jak velký, o tom se jen spekuluje.

Nejprve si sepíšeme to málo, co víme s jistotou. Nekonkretizovaná zaměstnankyně týmu vznesla vůči Christianu Hornerovi zatím neznámé obvinění. Rakouská mateřská společnost spustila interní vyšetřování a na pátek je v Milton Keynes naplánováno velké setkání.

Když jsme byli vyrozuměni o určitých obviněních, společnost spustila nezávislé vyšetřování. Záležitost je v procesu a v rukou externího specializovaného advokáta. Společnost bere věci tohoto druhu extrémně vážně a přeje si, aby se celá věc prošetřila v co nejkratším možném čase. V tuto chvíli by bylo nevhodné říct více,“ píše se v krátké tiskové zprávě výrobce energetických nápojů.

Šéf loni dominantního týmu F1 všechna obvinění popřel v rozhovoru s nizozemskými novinami De Telegraaf. Skandál se na světlo světa dostal v citlivém čase finalizace příprav na představení vozu, zimní testování a první závody sezony. Připomeňme, že Christian Horner je od roku 2015 ženat s Geri Halliwellovou, bývalou členkou skupiny Spice Girls a má s ní syna, přičemž on i ona mají jedno dítě z předchozích manželství.

V krátkosti uvedeme i nepotvrzené informace. Horner údajně zaměstnankyni posílal nevhodné fotografie. A už dostal z nejvyšších míst společnosti Red Bull přátelské doporučení, aby se místa šéfa týmu sám vzdal. Netrpělivá média už přirozeně spekulují jménech na seznamu možných nástupců, bývalým šéfem Haasu, ale i bývalým zaměstnancům Red Bullu, Günterem Steinerem počínaje, pokračujíce třeba bývalým šéfem Ferrari se švýcarskými kořeny, Mattiou Binotten a konče současným týmovým manažerem, Jonathanem Wheatleym. Nějakou dobu by tým mohl vést i Helmut Marko, jenž je u společnosti Red Bull ředitelem motorsportu. Také se spekuluje, že bez Hornera v týmu to rychle zabalí i technický guru Adrian Newey, ale nejlepší bude počkat na potvrzení nebo vyvrácení informací.

Horner má malér, ale jak velký? Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, De Telegraaf, Bild, úvodní foto: Red Bull