Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Spyker specifikace B neprošel zátěžovými testy

Spyker specifikace B neprošel zátěžovými testy

Premiéra nového vozu během GP Turecka se nekoná.

Holandský tým Spyker je nucen odložit premiéru specifikace B současného vozu F8-VII na Velkou cenu Itálie. Specifikace B, jejíž vývoj samotný má několikaměsíční zpoždění, neprošla zátěžovými zkouškami zadní části vozu.

"Samozřejmě je velkým zklamáním, když dojde ke zpoždění startu nového nebo přepracovaného vozu, obzvlášť když zvážíte těžkou práci, kterou všichni lidi v továrně a na trati do vozu vložili," řekl vedoucí technického oddělení Spykeru Mike Gascoyne.

"Bohužel náš vůz minulý týden selhal v zátěžovém testu zadní části vozu, pravděpodobně kvůli složení použitých materiálů. Naneštěstí jsou všechny konstrukce, které musíme otestovat, vyrobeny se stejným složením materiálů a úpravy, které jsme zkusili, nebyly dostatečné."

"Tyto testy jsou velmi přísné a není lehké projít jimi. Neočekávali jsme ale komplikace s konstrukcí, která je podobná té u současného vozu. Doufáme, že příští týden projdeme testy bez problémů."

"Byli jsme si vědomi, že čelíme problému, dovezli jsme proto do dění Velké ceny Turecka po dvou vozech specifikace A i B."

"V testech na okruhu v Monze před Velkou cenou Itálie budeme ale moct vůz vyzkoušet, což by nám mělo pomoci být v lepší formě."