Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Mohl by Massa dostat na Silverstone dres s číslem 13?

Mohl by Massa dostat na Silverstone dres s číslem 13?

Felipe Massa a Lewis Hamilton o fanoušcích a jejich chování.

O tom, že Lewis Hamilton to nemá v Brazílii snadné, jelikož se jej fanoušci Felipeho Massy snaží vykolejit všemožnými způsoby, jsme vás již informovali zde. Nyní se k celé záležitosti vyjádřili i oba piloti, kteří jsou hlavním podnětem těchto akcí.

Hamilton se snaží zachovávat chladnou hlavu, a pokouší se takovéto vtípky neřešit.

"Já jsem to vzal jako výraz přání štěstí, protože ve Spojeném království jsou černé kočky poměrně šťastná zvířata" snažil se brát věc s nadhledem Lewis. "Takže mě to nijak nerozhodilo."

Když byl Hamilton dotázán, zdali by mu přišlo férové, kdyby se něco podobného stalo Massovi na Silverstone, mladý Brit odpověděl: "Já jsem na své britské fanoušky poměrně pyšný, takže pochybuji, že by se něco takového na Silverstone mohlo stát."

Oproti tomu Felipe Massa je toho názoru, že takové věci ke sportu patří, a všude se najdou lidé, kteří budou chtít podporovat svého oblíbence ne zrovna gentlemanským způsobem.

"Nevím o tom," odpověděl na otázku, jaký je jeho názor na "dary" Hamiltonovi. "Zajímáte se o fotbal? Ne? Tak to ve sportu chodí. Tifosi se snaží udělat všechno pro to, aby podpořili své oblíbence a pomohli jim. Já za své tifosi nemohu zodpovídat, můžu odpovídat jen za sebe. Myslím, že je to součást sportu. Řekl bych, že kdyby za ním někdo přišel a ublížil mu, bylo by mi to velmi líto, ale to už ke sportu zkrátka patří. Není to nijak odlišné ani v jiných sportech.

Každý podporuje toho, koho chce podporovat. V každém státě jsou lidé dobří, ale je jich tam také pár špatných. Někteří chtějí dělat srandičky, jiní zase skutečně podporovat. A Brazílie v tom není jiná."

Když se po této odpovědi novinář dotázal, zdali by jej to tedy na Silverstone nezaskočilo, Massa řekl: "Tak tedy, držel bych se své vlastní cesty, takže to neřeším."