Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Hamilton naštval Massu. Zase prý nepoužíval rozum

Hamilton naštval Massu. Zase prý nepoužíval rozum

Dvojice se nepohodla v nájezdu do finálového kola.

Finálovou část kvalifikace na Velkou cenu Singapuru poznamenal drobný incident mezi Felipem Massou a Lewisem Hamiltonem.

Britský závodník nevydržel jízdu za Brazilcem a ve chvíli, kdy se oba chystali do rychlého kola, se před něj snažil protlačit. V 19. zatáčce mezi nimi málem došlo ke kontaktu a Massa pak raději nechal Hamiltona jet.

„Nechápu, o co mu šlo. Byli jsme tam tři, jeli jsme pomalu, chystali jsme se do rychlého kola a on zkoušel… Já vlastně nevím co. Musíte se zeptat jeho. Chtěl se s někým srazit v neměřeném kole? Udělat další chybu? Myslím, že zase nepoužíval rozum,“ řekl Massa pro Autosport.

Scéna podle něj nepomohla jeho ani Hamiltonově přípravě. „Ano, trochu (mě to ovlivnilo). Ale on tím svému času taky určitě nepomohl, takže ho vážně nechápu,“ poznamenal.

Lewis Hamilton viděl v Massově jízdě zlý úmysl. „Soupeři se vás vždycky snaží zdržet a já jsem potřeboval jet. Zkoušel jsem ho předjet, ale on mě blokoval a blokoval a blokoval. Nakonec jsem se před něj dostal,“ popsal Brit.