Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Massa nelituje odchod z Ferrari

Massa nelituje odchod z Ferrari

V italském týmu byl neustále pod tlakem.

Felipe Massa začal jezdit za Ferrari ještě v roce 2006 po boku Michaela Schumachera. Toho o rok později vystřídal Kimi Räikkönen a po něm přišel Fernando Alonso. Během sezóny 2013 ale Ferrari došla trpělivost a místo Brazilce opět najali Kimiho Räikkönena. Massa je ale rád, že se tak stalo. Ve Williamsu se cítí lépe a dostává se mu i více respektu.

"Ve Ferrari byl na mě vyvíjen obrovský tlak, a když se nám nedařilo vyhrávat, tak se tlak ještě zvětšoval", prozradil Massa. "Snažil jsem se soustředit na pozitivní momenty, ale to břemeno už bylo příliš těžké. Ve Williamsu se mohu soustředit na závodění a samozřejmě se cítím mnohem lépe.

Když se nad tím zamyslím, jsem vlastně rád, že mi Ferrari neprodloužilo smlouvu a dostal jsem se do Williamsu. Teď jsem sebejistý, motivovaný a cítím, že mám u týmu respekt."

Felipe Massa se již několik let netají tím, že Fernanda Alonsa řadí o kategorii výše než Kimiho Räikkönena. A když spočítal tři sezóny, které ve Ferrari strávil spolu s Finem, vyšlo mu, že i on je lepší než finský mistr světa.

"V roce 2007 získal titul mistra světa, ale až do Monzy jsem měl více bodů já. V Monze jsem ale musel odstoupit kvůli problému s vozem a Kimi se dostal dopředu. Po závodě tým rozhodl, že z něj udělá jednotku… V roce 2008 jsem byl lepší. O rok později jsem měl nehodu v Maďarsku, ale v té době jsem měl více bodů než Kimi. Přesto se on stal mistrem světa a já ne."