Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Flavio Briatore o vítězném víkendu Renaultu

Flavio Briatore o vítězném víkendu Renaultu

Renault možná přišel o rekordní double.

Otázka: Jak se Vám líbil tento víkend?
 
Flavio Briatore: Byli jsme včera svědky fantastického závodu. Už na začátku víkendu jsme věděli, že naše auto bude v Monaku rychlé. Naše výkonnost letos postupně roste a kulminovala tímto zaslouženým vítězstvím. Jarno byl včera nedostižný. I kdyby Michael neměl nehodu, byl by dojel nejlépe třetí.
 
Otázka: Jak napínavé bylo poslední kolo?
 
Flavio Briatore: Velice – protože stát se může cokoli, i na posledních pár metrech. Po pravdě řečeno podle údajů z telemetrie bylo všechno v nejlepším pořádku a my jsme byli přesvědčeni, že Jenson nemůže Jarnovi nadělat mnoho starostí, a to i přesto, že se snažil dostat našeho jezdce pod tlak. Byl to dlouhý závod, jelo se za safety-carem, průměrná rychlost byla dost nízká. Bylo to hodně náročné.
 
Otázka: Jarno předváděl celý víkend skvělé výkony…
 
Flavio Briatore: Přesně tak. Jeho kvalifikační kolo bylo fantastické. Vůbec jsme nepředpokládali, že bychom se mohli kvalifikovat tak dobře, v našich vozech bylo poměrně dost paliva. Ale Jarno byl vynikající, neudělal žádnou chybu a ukázal čeho je schopen. Jeho talent je obrovský a tohle vítězství to jenom potvrzuje.
 
Otázka: Jste zklamaný, že oba vozy nakonec nedojely do cíle?
 
Flavio Briatore: Ano, to je jediná vada na kráse tohoto víkendu. Měli jsme šanci získat double, ale Fernandova havárie nás o něj připravila.
 
Otázka: Je něco co byste chtěl na závěr říci svému týmu?
 
Flavio Briatore: Celý tým, vlastně firma Renault jako celek, je už od zimy naprosto vyjimečná. Dnešní výsledek je plně zaslouženou odměnou. Všichni byli skvělí. Teď si to na chvíli užijeme a pak se zase musíme vrhnout do práce. Další závod je už za dveřmi.