Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Nakajima by rád získal v příštím roce pódium

Nakajima by rád získal v příštím roce pódium

"Hodně jsem se toho naučil, ale stále toho ještě hodně zbývá."

Kazuki Nakajima po svém debutu u Williamsu vstupuje do druhé sezóny ve formuli 1 a rád by se mimo jiné poprvé postavil na stupně vítězů.

Japonec letos získal devět bodů, když se celkem pětkrát dostal do elitní osmičky. Nejlépe skončil na šestém místě hned při svém prvním startu ve Velké ceně Austrálie. Několikrát se sice stal terčem kritiky za způsobení několika kolizí, přesto si svými výkony zajistil místo u Williamsu i pro příští sezónu.

"Chtěl bych dosáhnout lepších výsledků než letos a možná se dostat i na pódium. To by bylo opravdu skvělé. Hodně jsem se toho letos naučil o tom, co všechno obnáší být pilotem formule 1, ale stále je toho ještě hodně přede mnou.

Myslím, že to byl dobrý první rok, ačkoliv samozřejmě ne perfektní. Nebylo to snadné, když trať vozu neseděla, ale cítím, že jsem se po jezdecké stránce během roku zlepšil, což je pro začátečníka opravdu důležité.

Mým nejlepším závodem byl podle mého názoru asi Singapur. Byl to skvělý podnik, atmosféra byla senzační, tým zásluhou Nica opět dosáhl na stupně vítězů a já získal po docela obtížném závodě jeden bod.

Tím nejhorším pak byl asi Bahrajn, kdy jsem měl na startu problém se spojkou a propadl se dozadu. Pak jsem ještě udělal hodiny, takže jsem strávil většinu závodu probíjením se zpět."