Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

V Londýně oceněni i zástupci zaoceánské scény

V Londýně oceněni i zástupci zaoceánské scény

Carl Haas a NHL Racing získali prestižní Bolsterovu cenu

Na galavečeru Autosport Awards v londýnském hotelu Grosvenor House byli oceněni i zástupci americké formulové scény, když  prestižní cenu Johna Bolstera získal Carl Haas a tým Newman/Haas Racing.

Cena Johna Bolstera, legendárního technického redaktora časopisu Autosport, je každoročně udělována za znamenité výsledky v technické oblasti motorsportu dosažené jednotlivcem nebo skupinou. V minulosti získali tuto cenu například tým McLaren (1993), Renault Sport (1996), Ken Tyrrell (1998), Roger Penske (2001), Ross Brawn (2002), Honda (2005) nebo Patrick Head (2007).

Carl Haas převzal cenu i jménem svého dlouholetého partnera Paula Newmana, který letos v září podlehl těžké nemoci.

"Je mi ctí převzít cenu Johna Bolstera," řekl Carl Haas. "Obětavá práce a nasazení našich jezdců a všech členů našeho týmu nám umožnila v uplynulých letech dosáhnout celé řady vytčených cílů. Za celý náš tým, za mého dlouholetého přítele a partnera Paula Newmana, chci poděkovat Autosportu za ocenění toho, čeho jsme dosáhli."

Tým Newman/Haas Racing vzniknul v zimě roku 1982, kdy spojili své síly herec a závodník Paul Newman a podnikatel v oblasti motorsportu Carl Haas. Do formulového sportu vstoupili hned v sezóně 1983 s Mariem Andrettim v kokpitu monopostu série Indy Car. Prvního vítězství dosáhnul tým již ve svém šestém startu a v následující sezóně již Andretti získal mistrovský titul. Stáj Newman/Haas získala doposud celkem osm mistrovských titulů, když se v kokpitech jejích vozů vystřídala jména jako Mario a Michael Andrettiové, Nigel Mansell, Paul Tracy, Cristiano da Matta, Sebastien Bourdais, Graham Rahal či Justin Wilson.