Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Šampionát IndyCar Series 2009 na programu NOVA Sport

Šampionát IndyCar Series 2009 na programu NOVA Sport

Kompletní seriál pro české fanoušky

Zimní přestávka zaoceánské IndyCar Series se pomalu blíží ke konci, neboť první testy čekají stáje na oválu v Homesteadu již příští týden. A české příznivce této americké formulové série může těšit, že stejně jako v uplynulých sezónách budou moci být při tom a sledovat kompletní seriál IndyCar Series v přímých přenosech, samozřejmě včetně vrcholu sezóny, slavného závodu Indianapolis 500.

A protože Galaxie Sport se změnila na program NOVA Sport, uvidíme letošní závody právě na této televizní stanici. Co však zůstalo je tým nadšených lidí v pražském studiu, který se pokusí českým fanouškům oválových formulí připravit při sledování amerických formulí pěkné zážitky.

Sezóna odstartuje 5. dubna závodem v ulicích floridského St. Petersburgu a o čtrnáct dní později zavítá série IndyCar poprvé na městský okruh v Long Beach. O týden později bude na pořadu první oválový závod v Kansasu a pak už se roztočí měsíc příprav na slavnou pětistovku v Indianapolis, který vyvrcholí závodem konaným 24. května. Potom už nás bude čekat nabitý letní program začínající klasikou na Milwaukee Mile a nočním závodem v Texasu. Letošní sezónu pak uzavře finále na Homestead-Miami Speedway 10. října. 

Přestože soupisky týmů ještě nejsou zdaleka uzavřeny, je jisté, že i letos se můžeme těšit na vyrovnané souboje jezdců stájí Rogera Penskeho, Chipa Ganassiho a Michaela Andrettiho. Zda se podaří některému z dalších týmů výrazně narušit hegemonii této "velké trojky" zůstává jednou z otázek letošní sezóny.

Takže 5.dubna při závodě v St. Pete na slyšenou!