Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Joie Chitwood odchází z vedení Indianapolis Motor Speedway

Joie Chitwood odchází z vedení Indianapolis Motor Speedway

Zemětřesení v Indy pokračuje

Vedení Indianapolis Motor Speedway dostalo včera další ránu poté, co svůj odchod z funkce prezidenta a výkonného ředitele společnosti ohlásil dlouholetý spolupracovník Tonyho George Joie Chitwood. Po odchodu George se jedná už o druhou klíčovou postavu, která opustí vedení IMS během jediného měsíce.

Chitwood, který je v americkém motorsportu vysoce ceněným manažerem, byl součástí Indy Racing League téměř od samotného začátku a v roce 2002 vstoupil do služeb Indianapolis Motor Speedway na pozici viceprezidenta pro obchodní záležitosti. V témže roce se mu dostalo i cti řídit zaváděcí vůz během závodu Indianapolis 500. Svou současnou pozici pak zastával od roku 2004.

Spojení jeho rodiny s Indianapolis Motor Speedway  sahá hluboko do třicátých let minulého století, kdy jeho dědeček v Indianapolis závodil. Později to byl právě on, kdo malého Joieho přivedl do "Staré cihelny".

Chitwood přechází na pozici obchodního viceprezidenta společnosti International Speedway Corporation, která vlastní a spravuje celou řadu oválů a závodních tratí na území Spojených států.