Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Paul Tracy zpět v Indycar series

Paul Tracy zpět v Indycar series

Oficiálně však zatím jen pro Indy 500

V šumu zůsobeném zprávou o osvobozujícím rozsudku pro Helia Castronevese se včera téměř ztratila tisková konference, která měla původně plnit hlavní titulky zpráv z Long Beach, a to návrat Paula Tracyho do IndyCar Series. Jak jsme již avizovali minulý týden, podařilo se týmu KVR Techology zajistit sponzorské pokrytí pro start Kanaďana v Indy 500.

Poslední start Tracyho v Indianapolis v roce 2002 skončil jak známo kontroverzním verdiktem, který přiřknul vítězství Castronevesovi. Tracy se nijak netajil tím, že už ho v Indy nikdo neuvidí, ale jak známo, člověk by nikdy neměl říkat nikdy.

"O vítězství v Indy mne připravili nefér, protože já dobře vím, jaká byla pozice mého a Heliova vozu v ten kritický okamžik," uvedl včera Tracy. "Vítězství v Indy je to, co mi ještě stále chybí a od tohoto okamžiku jsme rozhodnuti udělat vše proto, abychom v Indy nebyli jen do počtu, ale bojovali o vítězství."

Díky Jimmy Vasserovi, Kevinu Kalkhovenovi a Dougu Barnettovi, který má u KVR Technology na starosti shánění sponzorů, dostane Tracy minimálně ještě jednu příležitost. Vzhledem k tomu, že sponzorem jeho vozu se stala pojišťovna GEICO, měl by tým mít k dispozici dostatečné finanční zdroje, aby mohl techniku pro Tracyho připravit na té nejlepší možné úrovni.

Vasser rovněž potvrdil, že pokračuje snaha zajistit sponzory pro třetí vůz v Indy, kde by měl za tým startovat i Oriol Servia.