Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Robert Doornbos do IndyCar Series

Robert Doornbos do IndyCar Series

Holanďan zahájí sezónu testy v Homesteadu příští víkend.

Mluvčí týmu Newman/Haas/Lanigan Racing dnes oficiálně oznámila, že v letošní sezóně IndyCar Series bude kromě Grahama Rahala tuto stáj reprezentovat i Nizozemec Robert Doornbos, bývalý pilot F1 a Champ Car. Definitivně tak ukončila dlouho kolující spekulace okolo návratu tohoto pilota na zaoceánskou okruhovou scénu.

Během svého ročního působení v sérii Champ Car dokázal Doornbos získat vítězství v deštivém závodě na okruhu Mont Tremblant a nakonec skončil coby nováček roku na celkovém třetím místě šampionátu. V posledních měsících pak reprezentoval svou rodnou zem v šampionátu série A1GP při závodech v Číně a na Novém Zélandu.

"Závodit v Indy a navíc s týmem jako je N/H/L Racing, bylo jedním z mých snů," uvedl Doornbos. "Bohatá a slavná historie týmu a všechny úspěchy, kterých stáj v minulosti dosáhla, jsou zavazující a jsem hrdý, že jsem se stal součástí této organizace. Závodit na oválech bude velmi vzrušující a přestože adaptace na tento druh závodění nebude jednoduchá, dělám již nyní vše proto, abych se na ovály připravil a abych i na nich dosáhnul úspěchů."

V brzké době se očekává rovněž vyjasnění situace ohledně startů Milky Duno a rovněž oznámení a novém sponzoru týmu Newman/Haas/Lanigan Racing.