Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Honda chce Takumu Sata v IndyCar Series

Honda chce Takumu Sata v IndyCar Series

A do Indy chce přivést zpět i Scotta Sharpa

Zajímavé zprávy, byť zatím na úrovni zákulisních informací čekajících ještě na oficiální potvrzení, se objevily o víkendu v paddocku v Sebringu. Vedení společnosti Honda je podle všeho velmi nespokojeno se současným stavem v sérii ALMS, kde v prestižní skupině LMP 1 zůstane po většinu sezóny Honda bez větších soupeřů, neboť Audi i Peugoet startovali pouze v Sebringu a hodlá podpořit své dva vlajkové týmy, tedy PatronHighcroft Racing a de Ferran Racing, ve vstupu na kolbiště Indycar Series.

Podle momentálně dostupných zpráv by oba týmy mohly nasadit své vozy do letošní Indy 500, přičemž za volant černozeleného monopostu Highcroftu by se vrátil ostřílený veterán Scott Sharp, a de Ferranův tým by do Indycar Series uvedl Takumu Sata.

Přestože je k realizaci zřejmě ještě daleko, tento tah Hondy rozhodně dává smysl. Zatímco v ALMS nezůstala žádná konkurence, IndyCar Series dlouhodobě podporovaná Hondou bojuje s nedostatkem vozů, který se projeví především v Indianapolis. De Ferran i Sato jsou s Hondou úzce svázáni a zatímco de Ferran již v tisku vyjádřil svou touhu vrátit se do Indy jako majitel týmu, Sato zůstal letos zatím bez angažmá.