Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Bransonova Virgin Group by ráda vstoupila do formule 1

Bransonova Virgin Group by ráda vstoupila do formule 1

Ta by ale nejprve musela napravit své chyby.

Richard Branson by rád se svou Virgin Group vstoupil do formule 1, podle svých slov ale královna motorsportu nejprve bude muset napravit své chyby.

Britský podnikatel je v poslední době spojován s týmem Honda Racing, který by právě on a jeho Virgin Group měli finančně zachránit. Branson má podporu ze strany Bernieho Ecclestona, který by jej rád ve formuli 1 viděl.

"Miluji velké ceny." řekl Branson, který loni navštívil Velkou cenu Itálie jako host týmu Force India.

"Pokud Bernie Ecclestone dokáže udělat formuli 1 cenově výhodnější pro takové jako je Virgin Group, mohli bychom se v určité fázi zajímat o vstup."

V jiném rozhovoru pro BBC Radio 5 Live Branson řekl: "Myslím, že jsou zde chyby, které musí být napraveny, než vstoupíme do formule 1."

Ačkoliv se z těchto slov nezdá, že by Branson se svou Virgin Group vstoupil do formule 1 už v letošní sezóně, nechává Brit své karty ohledně možnosti záchrany Hondy stále zakryté.

"Jestliže o tom jednáme, neříkal bych vám to, jelikož by zde mohla být jistá klauzule, která mi zakazuje o tom mluvit."

Jak zástupci automobilky Honda potvrdili, možnost rozpustit a zrušit jejich tým formule 1 je stále mezi těmi pravděpodobnými.

Co se záchrany Hondy Racing týče, mluví se také o možnosti jejího odkoupení samotnými šéfy týmu, Nickem Fryem a Rossem Brawnem, kteří by využili zbylých peněz Hondy, příjmů z televizních práv od

Bernieho Ecclestona a příspěvků sponzorů Bruna Senny.

Tým stále o aktuálním stavu probíhajících jednání mlčí, tisková mluvčí pouze říká, že jsou ohledně svého startu ve Velké ceně Austrálie optimističtí.