Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Webber je po testech Red Bullu optimistický

Webber je po testech Red Bullu optimistický

Jeho noha se po zranění zotavuje velice dobře.

Red Bull Racing tento týden dokončil čtyřdenní soukromé testy ve Valencii. Po dvou testovacích dnech usilovného ježdění oznámil Mark Webber, že jeho noha se po zranění zotavuje velice dobře.

Tým započal testování vozu pro rok 2009 až o několik týdnů později, než většina předních týmů. Přestože pracoval naplno, část testovacích jízd musel strávit prací ve vývojovém středisku. Ty si ale vynahradili těmito soukromými testy.

Webber testoval vůz první dva dny a byl spokojen se svou fyzickou kondicí a s pokrokem rehabilitace po zranění, které si přivodil po pádu z kola v listopadu minulého roku. "Řekl bych, že vývoj vozu je na dobré cestě, stejně jako program Zotavení nohy Marka Webbera," poznamenal vtipně Australan.

"Bylo to poprvé, co jsem testoval dva dny po sobě a nezaznamenal jsem žádné potíže spojené se zraněním. Noha se den ode dne zlepšuje a zdá se být reálné, že před odjezdem do Melbourne budu mít natestováno tolik, jako bych absolvoval šest až sedm závodů."

Dodal, že práce Red Bullu ve Valencii zahrnovala několik důležitých příprav na Velkou cenu Austrálie. "Pracovali jsme na některých specifikách, které se uplatní jen v Melbourne a trať ve Valencii je pro to ideální - také je šetrná na zadní pneumatiky."

Webberův stájový kolega Sebastian Vettel odjel zbylé dva testovací dny, ale nechtěl dělat ukvapené závěry o šancích Red Bullu. "Máme najeto spoustu kol, ale musíme pokračovat v tvrdé práci i v nadcházejících testech. Nic není jisté, dokud nebudeme moci v Austrálii srovnat svou práci s ostatními."

Tým nezveřejnil žádné časy, které v testech jezdci dosáhli.

Soukromé testy za zavřenými dveřmi tento týden absolvovalo i Ferrari a Force Indie. Stáj z Maranella testovala své F60 v italském Vairanu, zatímco Force India absolvovala první jízdy s novým VJM02 v Silverstone.